Пахло, немов хлорофосом: Багатодітна сім'я на Буковині отруїлася невідомою речовиною, яку розпилив місцевий фермер

У Держпродпотребслужбі Чернівецької області вже почали свою перевірку, взявши проби грунту і води.

Ілюстрація:housemethod.com

У селі Банилів-Підгірний на Буковині вся сім'я, що складається із 11 чоловік (батьки і дев'ять дітей), потрапила в лікарню з гострим отруєнням. Глава сім'ї Микола Попик підозрює, що винен фермер, який напередодні розпорошив на своєму полі невідомий хімікат: Про це пишуть Факты, інформують Патріоти України.

"Молодші діти грали якраз біля фермерського поля, коли там розпилювали якусь речовину. Раптово у них почалася блювота, заболіла голова. Я і сам був у дворі в цей час. Відчув жахливий запах, немов поблизу розбризкали хлорофос. У мене почали сльозитися очі.

Почувши плач дітей, побіг за будинок, дивлюся - вони буквально свідомість втрачають. Перетягнув їх якнайдалі від поля. Сам ледве на ногах тримався. Тут з дому дружина вибігає і скаржиться, що у неї почалася блювота.

Ми викликали "швидку". Вся сім'я в цей час була вдома, і всі отруїлися. Було дуже погано, особливо молодшим дітям.

Мене виписали додому одним з перших. Повертаюся, а у нас всі кролики здохли. 120 штук! Риба в ставку спливла черевом догори. Бджоли загинули в вулику. Як ми ще самі залишилися живі?

Сусідка казала, що була на вулиці, коли нас забирали в лікарню. Ледве з боку поля подув вітер, вона мало не зомліла".

У сільраді поки відмовляються від коментарів. Сказали лише те, що, якщо в масовому отруєнні дійсно винен фермер, його покарають.

У Держпродпотребслужбі Чернівецької області почали свою перевірку. "Ми вже взяли проби грунту і води. Проводимо експертизу. Напевно, через тиждень зможемо сказати, що за речовина послужила причиною масового отруєння", - повідомили чиновники.

Як стало відомо виданню, частина багатодітної сім'ї Попик ще перебуває в лікарні. Лікарі стверджують, що їхньому життю нічого не загрожує.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...