Пам'ятник Тарасу Шевченку відкрили у Румунії (фото)

​У церемонії взяв участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Фото: прес-центр МЗСУ румунському місті Сігету Мармацієй повіту Марамуреш відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу МЗС України.

Пам’ятник споруджено коштом Союзу українців Румунії. Зазначається, що у церемонії урочистого відкриття погруддя взяв участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін. У ході одноденного робочого візиту до Румунії Клімкін також зустрівся з міністром закордонних справ Румунії Лазерем Коменеску.

"Було обговорено питання двостороннього співробітництва, зокрема, аспекти транскордонної та регіональної співпраці, розвитку інфраструктури українсько-румунського державного кордону та проблематики національних меншин, а також подальшу підтримку Румунією євроінтеграційних зусиль України", – уточнили в українському відомстві.

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...

Мобілізація в Україні по-новому: Чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів

середа, 24 квітень 2024, 8:57

Днями в соцмережах з’явились чутки про те, що мобілізація в Україні буде посилена ще більше. У деяких Telegram-каналах було розповсюджено повідомлення про те, що начебто зараз в силових структурах обговорюється питання створення окремого великого підро...