Папа Римський відізвався про результати скликання Всеправославного собору

Всесвітній собор досяг головної мети - показав прагнення до діалогу і взаєморозуміння.

Папа Франциск. Фото: yesheis.ruПапа Франциск позитивно оцінює Всеправославний собор, перш за все, тому що собор - це "крок вперед", про що понтифік розповів під час прес-конференції на борту літака, що прямував з Єревана в Рим, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости. Відповідне відео розміщено на каналі san giuseppe da copertino в Youtube.

Папа сказав: "Я оцінюю його позитивно. Це був перший крок. Чи не сто відсотків, але крок вперед". За його словами, діалог глав православних церков відкрив можливості для вирішення проблем, що існують в світовому православ'ї, і чотири церкви, що не прийняли участь у соборі, "також хочуть рухатися вперед".

У цьому контексті він порівняв собор з першими кроками дитини, який спотикається і падає, але саме так він вчиться ходити.

"Думаю, що перший крок зроблено, я радий цьому. Вони говорили про багато речей, і думаю, що результат буде позитивним", - додав глава Католицької церкви.

"Сам факт того, що ці автокефальні церкви об'єдналися в ім'я православ'я, щоб подивитися один на одного, щоб разом помолитися і поговорити, і, може бути, розповісти пару жартів - це вкрай позитивно. Я дякую за це Господа", - сказав понтифік.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...