Патріарх Філарет пояснив, як розподілятиметься майно українських церков після надання автокефалії

Якщо церкви воліють залишитись у Московському патріархаті, то їхнє майно залишається з ними.

Патріарх Філарет. Фото: AFP.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет заявив, що після отримання Українською церквою автокефалії майно українських церков розподілятиметься в залежності від позицій релігійних громад та держави. Про це він заявив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Майно належить громадам, як власність релігійних громад, і майно належить державі, яка дає в користування церкви ті чи інші храми, монастирі, лаври", – зазначив Філарет.

За словами патріарха, громада переходить в новоутворену об'єднану українську церкву разом зі своїм майном. Якщо церкви воліють залишитись у Московському патріархаті, то їхнє майно залишається з ними.

"Що стосується державного майна – архітектурних пам'яток, тощо – це майно належатиме тому, кому його передаватиме держава. Якщо передаватиме Російській православній церкві в користування – нею користуватимуться парафії Російської православної церкви", – розповів Філарет.

Знайшов поблизу одного з селищ області: Військовий ТрО передав херсонському музею старовинний артефакт (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:00

Український військовий Сил територіальної оборони знайшов у одному з селищ Херсонщини старовинний гарман: він передав артефакт музею. Про це повідомив Херсонський обласний краєзнавчий музей, передають Патріоти України. Як розповіли у музеї, солдат ТрО ...

Церемонію присвятили всім тваринам, які гинуть, рятуючи людей: В Одесі попрощалися з собакою, якого вбила російська ракета (фото)

субота, 4 травень 2024, 18:40

В Одесі урочисто поховали собаку з кличкою Кєтті, яка загинула внаслідок російського обстрілу міста 29 квітня. Фото з прощання опублікувало 2 травня у Facebook Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеській області, перед...