Перед анексією Криму українським морпіхам з півострова наказали відправитися до Києва

Колишнє військове керівництво України могло розглядати кримські підрозділи морської піхоти не як посилення підрозділів "Беркута", а як охорону військових об'єктів.

Крим. Ілюстрація:rapsinews.ru

Українські морпіхи, які дислокувалися в Криму до анексії півострова, в лютому 2014 року одержали розпорядження від колишнього військового керівництва України висунутися до Києва для виконання завдань. Про це розповів начальник прес-служби Сил спеціальних операцій ЗСУ, колишній заступник командира 501 окремого батальйону морської піхоти (Керч), Олексій Нікіфоров, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

"Все почалося 19 лютого (2014 року - ред.), коли був призначений командувач Військово-морськими силами Збройних сил України начальником Генерального штабу і поїхав до Києва. Буквально відразу за ним прийшло розпорядження, в якому першому батальйону морської піхоти феодосійському була поставлена задача відбути в Київ.

Не бачив самого розпорядження, в якому було поставлено завдання, що саме робити, але те, що їхали до Києва - однозначно. Вони провели посадку в ешелони і вирушили без жодного шуму, по-військовому. Моєму батальйону була поставлена задача відправити одну з рот саме в містечко постійної дислокації, тому що всі поїхали буквально в повному складі", - розповів Нікіфоров.

За його словами, колишнє військове керівництво України могло розглядати кримські підрозділи морської піхоти не як посилення підрозділів "Беркута", а як охорону військових об'єктів. "Нам уявлялося, що коли Ільїн (адмірал Юрій Ільїн, колишній начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України - ред.), теж колишній морський піхотинець, прийшов до Генерального штабу, побачив там якісь події на Майдані, то подумав, що, мовляв, де мої морпіхи, щоб охороняти або Генштаб, або склади можливо", - сказав Нікіфоров.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...