Переходять з Московського патріархату кожного дня: Митрополит Київський Епіфаній розповів про збільшення парафій у ПЦУ

УПЦ (МП) заявляє, що за результатами 2018 року мала в розпорядженні 12 092 парафій.

Митрополит Епіфаній. Фото: прес-служба президента України.

Понад 100 парафій Української православної церкви (Московського патріархату) перейшли до Православної церкви України. Про це повідомив очільник української помісної церкви Епіфаній перед форумом «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» у Києві, передають Патріоти України.

«Уже понад сотня, і ми чуємо щодня, що в певному регіоні, у певній області відбуваються ці переходи по два, по три. Ми завершуємо на днях юридичне оформлення, тобто буде вже зареєстрований керівний орган, Київську митрополію, і, відповідно, інші єпархії будуть вносити зміни до статуту», – сказав Епіфаній.

УПЦ (МП) заявляє, що за результатами 2018 року мала в розпорядженні 12 092 парафій. 15 грудня в Києві, в соборі Святої Софії відбувся об’єднавчий собор, на якому ієрархи, священики і миряни з трьох фактично наявних на той час в Україні православних церковних організацій створили єдину канонічну православну церковну організацію в Україні, помісну Православну церкву України (ПЦУ). Її предстоятелем обрали митрополита Епіфанія з дотеперішньої УПЦ КП.

6 січня у Стамбулі, у резиденції Вселенського патріархату на Фанарі, Вселенський патріарх Варфоломій урочисто вручив главі новоствореної помісної Православної церкви України митрополитові Епіфанію томос про визнання канонічної автокефалії ПЦУ. 7 січня томос урочисто представили в Києві на Різдвяній богослужбі в соборі Святої Софії.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...