Першу машину із групи спокійно пропустили: З'явилися несподівані деталі вбивства журналістів в Африці

Російська знімальна група під час поїздки по дорогах ЦАР 30 липня майже весь час їхала дорогами безпечного "зеленого" рівня.
Російські журналісти майже весь час пересувалися безпечними шляхами. Фото: ТСН.

Автомобіль убитих в Центральноафриканській Республіці російських журналістів рухався в колоні з двох машин: першу з них пропустили і напали на другу, де і знаходились журналісти, які розслідували діяльність найманців з ПВК "Вагнера". Про це з посиланням на групу з розслідування обставин загибелі журналістів повідомляє "МБХ Медіа", передають Патріоти України.

Машина, в якій були троє росіян (Орхан Джемаль, Кирило Радченко, Олександр Расторгуєв) і місцевий водій, йшла другою. Перший автомобіль вбивці, які знаходилися в засідці, пропустили і цілеспрямовано напали на машину з журналістами.

Зазначається, що правила, складені фахівцями ООН, класифікують дороги Центральноафриканської республіки за трьома категоріями - за ступенем їх безпеки. По дорогах "червоного", найвищого рівня загрози, рух можливий тільки в супроводі військового ескорту. При цьому всі пасажири і водії повинні бути в шоломах і бронежилетах. Під час руху по дорогах "помаранчевого" рівня немає вимог подорожувати з озброєним ескортом. Шоломи й бронежилети повинні бути в наявності в автотранспорті, але їх носіння не обов'язково. При русі по дорогах "зеленого" рівня вимоги мати бронежилети і шоломи відсутні.

На дорогах всіх трьох рівнів - "червоного", "помаранчевого" і "зеленого" - рекомендовано пересуватися групами з мінімум двох машин. При цьому в кожній машині має бути не менше двох осіб.

Російська знімальна група під час поїздки по дорогах ЦАР 30 липня майже весь час їхала дорогами "зеленого" рівня. Лише на виїзді з міста Сібю машина в'їхала на дорогу "помаранчевого" рівня загроз. На думку джерел групи в ЦАР, журналісти вирішили об'єднатися з ще одним автомобілем, дотримуючись правил безпеки. Поки невідомо, хто їхав в автомобілі, який злочинці вирішили пропустити. Також невідомо, чому журналісти вирішили змінити свій первісний маршрут.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...