Перший в світі "потяг на водні" запустять у Німеччині (фото, відео)

Потяг Coradia iLint буде викидати в атмосферу лише пар і водяні краплі

Фото: Alstom

Французька транспортна компанія Alstom презентувала перший у світі пасажирський потяг, який їздитиме залізницями Німеччини (з грудня 2017 року) тільки на водні. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ScienceAlert.

Замість викидів, звичних для звичайних потягів на дизельній тязі, потяг Coradia iLint буде викидати в атмосферу лише пар і водяні краплі. Потяг вперше був показаний публіці в Берліні на виставці InnoTrans.

Електромотори поїзда живляться від літійних акумуляторів, що заряджаються від водневих паливних елементів. Однієї заправки воднем вистачає 800 км шляху. За даними газети Die Welt, потяг буде курсувати на маршрутах в Нижній Саксонії, місцева влада вже замовила французам 14 поїздів. Якщо випробування будуть успішними, досвід буде перенесений на інші райони Німеччини.

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...