"Піар" політиками скандальних питань щодо релігії, ідентичності та мови - просто дешева спекуляція", - Цибулько

Україна відносно моноетнічна держава, тому що українців в ній близько 80%.

Україна. Ілюстрація: From-ua.com

Українці — більш доцентрова нація, каже Володимир Цибулько. Між жителями сходу і заходу України, півночі і півдня країни існує немає таких величезних регіональних відмінностей, як в РФ, які неможливо було б подолати. Про це політолог Володимир Цибулько розповів під час чату в "Главреді", повідомляють Патріоти України.

"Таких відмінностей в Україні менше, ніж в Росії. Україна все ж відносно моноетнічна держава, тому що в ній близько 80% українців. Зрозуміло, що українці в залежності від регіону відрізняються світоглядом, звичаями і т. д. Але це у нас не настільки разючі відмінності, ніж відмінності між росіянами з різних регіонів РФ", — каже політолог.

"У нас більше доцентрова нація. Звичайно, роки русифікації і комуністичне минуле позначилися на світогляді літніх людей, але молоде покоління все стирає межі зі швидкістю, властивою цивілізованого світу", — підкреслив експерт в питаннях культури.

Коментуючи питання, чому політики витягують на поверхню питання мови, історії, культури і релігії, які є найбільш болючими і дратівливими для суспільства, Володимир Цибулько зауважив: "Розчісувати" дратуючі гуманітарні питання — дешево для політтехнологів".

"Це маловитратні технології, які завжди піднімають багато шуму. У цьому сенсі наголос на гуманітарних питаннях (ідентичності, мови, релігії тощо) — спекуляції в той момент, коли треба прикрити значно більш істотні порушення. В Україні ці дратівливі теми існують як традиційні прикриття зловживань в економіці", — підсумував політолог.

На вулицях стане суттєво темніше: У Києві починають економити світло через дефіцит електрики у мережі

четвер, 9 травень 2024, 18:50

У Києві через дефіцит в енергосистемі зменшать яскравість усіх ліхтарів у місті, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%. Про це 9 травня повідомляє пресслужба КМДА. . Уточнюється, що повністю виключати усі ліхтарі ніхто не буде. Завдяки ...

Вражаюче відкриття! Астрономи виявили рекордну за розмірами планету, в понад чотири рази більшу за Землю

четвер, 9 травень 2024, 17:56

Астрономи виявили нову планету, яка має щонайменше пару рекордів. Хоча вчені ще багато чого не знають про цей не такий вже й далекий за космічними мірками світ, відомо, що планета перебуває в зоні населеності своєї зірки, а значить, там може бути вода ...