Під Києвом власник незаконного бізнесу жорстоко побив журналіста (фото)

Тепер у кореспондента Павла Янцена зламаний ніс, його госпіталізували до 12-ї лікарні.

Фото з місця події. Джерело: "Фейсбук"

28 жовтня під час зйомок процесуальних дій прокуратури на березі озера, де фірма “Еко-сервіс” незаконно відмивала пісок, журналіста Павла Янцена жорстоко побив власник нелегального бізнесу. Про це розповів колега постраждалого, журналіст проекту “СтопКорупції” Сергій Медяник, повідомляють Патріоти України з посиланням на

"Інформатор".

Подія трапилася на озері у селі Шпитьки Києво-Святошинського району, де представники прокуратури описували та арештовували техніку, за допомогою якої підприємці “Еко-сервісу” здійснювали незаконний намив піску.

“Один із власників незаконного бізнесу Ігор Чупринський не один рік протиправно добуває пісок по всій Україні. Його група вигадала схему, за якою обходить необхідність отримувати спеціальний дозвіл Держгеонадр на такі роботи. Компанія Чупринського отримує ліцензії на проекти з очищення берегів рік чи озер, при цьому використовуючи ввірену території для намиву піску. За даними цих проектів виходить, що пісок, який підприємство продає – це просто сміття”, – пояснив Сергій Медяник.

Разом зі слідчим поліції та прокурором ми підійшли до “головного”, Ігоря Чупринського за коментарем. Він почав кричати “Ідіть геть з моєї території, я тут господар!” Потім бізнесмен почав виривати у мене мікрофон. Павло став між нами, і в цей момент слідчий поліції відштовхнув мене і притис до паркану. Ігор Чупринський, побачиши підтримку слідчого, ударив мого колегу і, коли той на кілька секунд відключився, кинув його обличчям об паркан”, – розповів журналіст про обставини події.

Як повідомив Медяник, у журналіста Павла Янцена зламаний ніс, його госпіталізували до 12-ї лікарні. національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 171 про напад на журналіста із завданням тілесних ушкоджень, бізнесмену ж уже вручили підозру.

Раніше Сергій Медяник також став жертвою нападу під час здійснення професійної діяльності. На нього напали під час зйомок у офісі компанії Таурус-Альянс у столиці: журналіст проекту “СтопКорупції” був госпіталізований зі струсом мозку.

Загалом у досвіді Медяника тільки під час роботи на проектом “СтопКорупції” зібралося дванадцять адміністративних і кримінальних справ, відкритих через перешкоджання роботі журналіста.

1

Новий поворот: Згадки про арештованого заступника міністра Шойгу видалили із сайту Міноборони РФ

середа, 1 травень 2024, 5:00

Сторінка з біографією заарештованого у справі про хабар заступника міністра оборони Тимура Іванова зникла з сайту Міноборони РФ. Про це пишуть росЗМІ, передають Патріоти України. Раніше на сторінці була розміщена біографія Іванова, вказувалося, якими о...

Нечисті на руку ділки порушили навіть міжнародні конвенції: Суд повернув громаді найбільше в Україні штучне озеро, що входить до Смарагдової мережі нашої держави

середа, 1 травень 2024, 4:15

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури про повернення державі найбільшого штучного озера в Україні – озера Сасик (Кундук) площею 20 тис га, розташованого на території Білгород-Дністровського та Ізмаїльського ...