Під рясою погони ФСБ? Кримського священика-сепаратиста "готують" на єпископи Києво-Печерської Лаври

Архімандрит Каллінік свого часу розмістив на території своєї церкви склад зброї для "самооборони Криму".

Архімандрит Каллінік. Фото: ЖЖ

Синод УПЦ (МП), що відбувся на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під керівництвом митрополита Онуфрія, розглянув рапорт митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря про призначення йому вікарного єпископа, повідомляють Патріоти України.

Як пише офіційний сайт УПЦ (МП), за рішенням Синоду єпископом Бахчисарайським, вікарієм Сімферопольської єпархії призначено клірика цієї єпархії архімандрита Каллініка (Чернишова). Місце його наречення і хіротонії в єпископа залишено на розсуд митрополита Онуфрія.

Однак, глава Синодального інформаційного відділу УПЦ МП єпископ Климент (Вечеря) повідомив, що рукоположення архімандрита Каллініка станеться в Києво-Печерській Лаврі, для чого він найближчим часом прибуде до Києва.

Каллінік (в миру Костянтин) Чернишов народився в 1977 році в Євпаторії. Має юридичну та економічну вищі освіти, ступінь магістра богослов'я. Згідно з даними сайту "Миротворець", він брав активну участь в анексії Криму: проводив антиукраїнську агітацію, розмістив склад зброї для "самооборони Криму" на території храму Святого Пророка Іоанна Хрестителя в селі Затишне, настоятелем якого є. Від російської влади Криму отримав медаль "За захист Криму".

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...