Під сокиру Ердогана: Греція поверне заколотників-втікачів Туреччині

Турецьких офіцерів передадуть на батьківщину, беручи до уваги той факт, що заарештовані звинувачуються в порушенні конституційної законності у своїй країні.

Вісім турецьких офіцерів втекли у Грецію. Фото:Anadolu Agency

Греція планує найближчим часом повернути турецькій владі військовий вертоліт, який приземлився в Александруполісі з 8 прихильниками перевороту в Туреччині. Про це заявила офіційний представник уряду Греції Ольга Геровасілі, передають Патріоти України з посиланням на DT.ua.

За її словами, уряд Греції обговорив з Туреччиною спосіб максимально швидкої передачі вертольота, а також переконався, що стосовно прихильників перевороту будуть дотримані прописані в міжнародному праві процедури.

Вона також зазначила, що до уваги буде прийнятий той факт, що заарештовані звинувачуються в порушенні конституційної законності у своїй країні.

Як стало відомо раніше, учасники турецького перевороту попросили політичного притулку в Греції.

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...

В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: Що треба знати водіям

неділя, 28 квітень 2024, 12:30

В Україні набувають чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними, ближнє світло фар за містом залишається обов’язковим і після 1 травня. Відповідні зміни до ПДР були внесені постановою Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року, передають ...