Підбирали ключі до замків та приходили групою: У Києві зловили банду квартирних злодіїв (фото)

Діяли злочинці за відпрацьованою схемою: у помешкання піднімалися двоє, третій спостерігав на вулиці, четвертий – чекав у автомобілі.
Злодіїв спіймали у Святошинському районі. Фото: соцмережі.

Правоохоронці затримали у Святошинському районі столиці чотирьох грабіжників, які систематично грабували киян. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Києва, передають Патріоти України.

Так, зловмисників із викраденими речами викрили у Святошинському районі столиці. Діяли вони за відпрацьованою схемою: у помешкання піднімалися двоє, третій спостерігав на вулиці, четвертий – чекав у автомобілі. Двоє із учасників угрупування – раніше судимі.

Як повідомляється, злодії приїхали автомобілем до одного з будинків на вулиці Туполєва, водій залишився за кермом, ще один чоловік залишився на вулиці, а двоє зайшли у під’їзд. З’ясувалося, що вони підібрали ключ до замка вхідних дверей і проникли в квартиру. За деякий час вони повернулися до спільників і спробували поїхати, але їм завадили оперативники карного розшуку. Всіх чотирьох затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі вилучили у затриманих ювелірні прикраси, кілька мобільних телефонів, чужі документи та банківські картки, які належать 31-річному киянину – власнику помешкання. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

При проведенні невідкладних слідчих дій, а саме під час обшуку за місцем мешкання одного із чоловіків, правоохоронці вилучили кілька годинників, фотоапаратів, флеш-накопичувачів. Наразі перевіряється, кому належать знайдені речі.

Встановлено, що двоє затриманих - раніше судимі: 35-річний громадянин іншої держави – за квартирну крадіжку, а 31-річний киянин – за крадіжку та грабіж. До речі, за грабіж, поєднаний з проникненням у житло,чоловік був засуджений у грудні 2015 року до п’яти років ув’язнення, але звільнений від відбування покарання з випробуванням на три роки.21-річного уродженця Житомирщини затримували за підозрою у вчиненні хуліганства, а 24-річний киянин, за попередньою інформацією, раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв.

Зараз перевіряють їх причетність до скоєння аналогічних злочинів. За вчинення квартирної крадіжки їм загрожує до шести років ув’язнення.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.