Підірвана репутація провідного банку РФ: У США "розкололи" російського шпигуна

Співробітник представництва «Внешэкономбанка» в Нью-Йорку визнав свою провину.

Ілюстрація:  utro.ru.Співробітник представництва «Внешэкономбанка» в Нью-Йорку, громадянин РФ Євген Буряков, раніше викритий в економічному шпигунстві на користь Служби зовнішньої розвідки (СЗР) РФ, в п'ятницю, 11 березня, визнав свою провину. Судовий процес у його справі призначено на 4 квітня в федеральному суді в Манхеттені. Про це пише Deutsche Welle, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Буряков звинувачується в тому, що він вербував жителів Нью-Йорка для здійснення розвідувальної діяльності і намагався отримати незаконний доступ до інформації про санкції США щодо РФ. Він був арештований на початку 2015 року.

З січня по травень 2013 року ФБР прослуховувало Бурякова і його спільників за допомогою крихітних записуючих пристроїв, встановлених в папках-реєстраторах, де зберігалися секретні папери, передає агентство AFP з посиланням на судову документацію. Зокрема, були записані розмови, в яких шпигуни отримували інструкції з Москви і передавали дані СЗР.

Міністерство юстиції США 26 січня оголосило про викриття трьох російських шпигунів. У Нью-Йорку був заарештований 39-річний Євген Буряков. Ще двоє росіян, які працювали на СЗР РФ під дипломатичним прикриттям і були зв'язковими Бурякова, - Ігор Споришев і Віктор Подобний - раніше покинули територію США завдяки дипломатичній недоторканності.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...