'Підривають уночі'': Пропагандисти ''ЛНР'' запустили новий фейк про українських військових

Одночасно в декількох н.п. на підконтрольних "ДНР" територіях, зафіксовані вибухи гранат.

Невідомі підривають авто. Фото: соцмережі.

У самопроголошеній "Луганській народній республіці" (ЛНР) поширюють інформацію про те, що нібито українські диверсійно-розвідувальні групи підривають автомобілі в населених пунктах. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор "Інформаційного спротиву", нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук, посилаючись на доповіді "Міністерства державної безпеки", передають Патріоти України.

"У Луганську і Дубовому (кол. Комсомольський) якісь"невстановлені українські ДРГ" підривають уночі автомобілі — як військові, так і цивільні, рахунок уже йде до 10 одиниць автотранспорту", — написав він. За інформацією Тимчука, керівництво "ЛНР" "категорично вимагає" від "МГБ" і "правоохоронців" прийняти "дієві заходи із пошуку і знешкодження" даних "українських ДРГ".

"Одночасно в декількох н.п. на підконтрольних "ДНР" територіях, зафіксовані вибухи гранат. Майже всі випадки — справа рук "ветеранів ополчення", у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння", — додав нардеп.

Також він повідомив, що на окупованих територіях триває низка заходів з перегрупування і посилення частин та підрозділів, які займають "першу лінію". Зокрема, між н.п. Азов і Саханка фіксується розгорнутий мінометний підрозділ противника.

Крім того, на окремих ділянках місцевості між Молодіжним і Березовським противник веде активну установку мінно-вибухових загороджень. За даними Тимчука, в Макіївці "органи МВС ДНР" перебувають на казарменому положенні, причому вже досить тривалий час, що викликає невдоволення у "поліцейських".

"Їм доводиться цілодобово нести службу на блокпостах і перебувати в розташуванні підрозділів, без пояснень причин із боку керівництва", — завершив він.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...