Пішли на угоду зі слідством: Кацуба і Головач дали свідчення проти Януковича та його оточення - Луценко

Колишній начальник податкової міліції вже отримав умовний термін і вийшов на свободу.

Олександр Кацуба. Фото:www.ednist.info

Колишній заступник голови Державної податкової служби Андрій Головач і колишній заступник голови правління НАК "Нафтогазу України" Олександр Кацуба пішли на угоду зі слідством. Про це на прес-конференції в середу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

"[Головач] визнав себе винним у функціонуванні організованого злочинного угруповання на чолі з Януковичем і Клименком, дав дуже багато свідчень на керівників цього злочинного угруповання. А після цього сплатив до Державного казначейства 130 млн гривень", - заявив він.

За це Головач отримав умовний термін на 5 років, повідомляв раніше сайт ТСН.

"Пан Кацуба написав на мене заяву про бажання укласти угоду і дати свідчення на тих, хто завдав збитки державі при функціонуванні підприємства" Україна-2020 "- 0,5 млрд гривень при операціях з підакцизними товарами, а також з нафтовими вишками, встановленими в Чорному морі", - сказав Луценко.

14 лютого Кацуба сплатив 100 млн гривень. Поки що угода не затверджена судом і вирок йому не винесено.

Нагадаємо, Головач звинувачувався у справі про незаконного відшкодування ПДВ компаніям "Сім'ї" на суму понад 3 млрд гривень (ст. 209 КК України - відмивання доходів).

Кацуба підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...