Пішохідний міст в Станиці Луганській потрапив під нові удари - місія ОБСЄ

Перший заступник Голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг зазначив, що з обох боків моста спостерігачі бачили мирних жителів, які, щоб перетнути міст, очікують у черзі при температурі нижче -10°С.

Фото:http://www.osce.org/node/118089

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала свіжі удари по мосту в Станиці Луганській. Про це заявив перший заступник Голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час свого візиту на Донбас, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

“Позиції сторін розташовані по різні боки мосту в Станиці Луганській, що часто спричинює бойові зіткнення. Цього ранку наш патруль бачив, що на дерев’яному трапі, який з’єднує зруйновані частини мосту, з’явилися свіжі місця ударів. З обох боків ми бачили мирних жителів, які, щоб перетнути міст, очікують у черзі при температурі нижче -10°С. На інший бік перейти можна тільки пішки. Ситуація ще більше ускладнюється тим, що міст перебуває в аварійному стані і зараз на ньому ковзко”, - зазначив він.

Хуг ще раз нагадав, що для зниження рівня напруження та стабілізації ситуації необхідно докласти більше зусиль для розведення сил і засобів на трьох узгоджених ділянках.

"Важливо, щоб на виконання досягнутих домовленостей сторони відступили на таку відстань, на якій вони будуть недосяжними одна для одної. Ми пересвідчилися в ефективності процесу розведення в районі Золотого й Петрівського, де кількість порушень режиму припинення вогню скоротилася до мінімуму. У Станиці Луганській, де розташований єдиний у Луганській області офіційний коридор для перетину лінії зіткнення, процес розведення сил і засобів застопорився", - наголосив він.

Хуг додав, що сторони повинні усвідомити, що зараз саме час зробити так, щоб мирні жителі могли переходити через міст, не наражаючи свої життя на небезпеку, і щоб вони мали можливість повернутися до нормального життя. "Очевидно, що для цього доведеться ухвалювати важкі рішення, проте гуманітарна ситуація потребує чіткого й негайного вирішення", - резюмував він.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.