"Пішов додому до Бога": У мережі повідомили про смерть священика, який організував в окупованому Донецьку молитовний Майдан (фото)

У 2014 році Олександр Хомченко у Донецьку молився за єдність країни навіть під час окупації, за що і був узятий в полон, жорстоко побитий і тричі виведений на розстріл.

Ілюстрація:kurs.if.ua

У середу, 14 лютого, помер священик Олександр Хомченко, який організував у нині окупованому бойовиками незаконних збройних формувань Донецьку молитовний Майдан. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив священик Сергій Косяк, інформують Патріоти України.

"Олександр Хомченко сьогодні, 14.02.2018, помер, точніше пішов додому до Бога. Просто немає слів, тільки біль і сльози", - написав він.

Варто зазначити, що інформацію про смерть священика підтвердила журналіст Віолетта Кіртока.

"Полон даром не проходить. Впевнена, що народний герой України прожив би довше, якби не все, що пережив у серпні 2014 року. Спасибі, Олександре Хомченко, за все, що зробили. Вибачте за все. Царство небесне...." - написала вона.

Слід нагадати, що в 2014 році священик Олександр Хомченко організував в центрі Донецька молитовний Майдан і молився за єдність країни навіть під час окупації, за що і був узятий в полон, жорстоко побитий і тричі виведений на розстріл.

Після звільнення він переїхав до Миколаєва і незабаром повернувся до служіння в храмі, який розташований у Мар'їнці практично на лінії вогню.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...