Після голосної заяви в АП Вакарчук пояснив, чому не відмовився від державної нагороди (відео)

Співак сказав Порошенкові, що люди вже не чекають від влади змін і це – найгірше. Але, на думку Вакарчука, сьогодні ще не пізно все змінити.

Святослав Вакарчук. Фото: www.trust.ua.

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом Свободи українського співака Святослава Вакарчука. Ця нагорода встановлена для відзнаки громадян за видатні заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, відстоюванні конституційних прав та свобод людини. Співак розповів ТСН, що не є великим шанувальником нагород, але вирішив не відмовлятися від ордену. Новину передають Патріоти України.

"Як ви знаєте, я не великий шанувальник нагород, але вирішив, що у сьогоднішніх умовах якісь відмови публічні буде сприйнято як демарш, який, на мою думку, зайвий і тільки розхитує човен, в якому ми всі знаходимось", - сказав Вакарчук.

За словами співака, він скористався нагодою, щоб відверто розповісти президентові про ситуацію в країні. "Я подякував за орден, але казав, що, нажаль, одними орденами ситуацію в країні не зміниш. Я сказав, що є внутрішній ворог – корупція, тотальна несправедливість, відсутність речей, які реально показали би, що влада змінюється докорінно. Для того, щоб цього внутрішнього ворога перебороти, теж потрібні герої, потрібні "кіборги", але сьогодні таких героїв у владі, в політиці нема", - розповів Вакарчук.

Співак сказав Порошенкові, що люди вже не чекають від влади змін і це – найгірше. Але, на думку Вакарчука, сьогодні ще не пізно все змінити. "Я просто доніс до президента, що справи серйозні, значно серйозніші, ніж це здається в Інтернеті", - сказав співак.

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...