Після розвалу СРСР ми сказали: "Голодуватимемо, але не присягнемо Росії" - Герой України Гордійчук (відео)

СРСР був побудований на брехні. Точно так, як зараз робиться в імперії зла - РФ, наголосив генерал.

Ігор Гордійчук. Фото:скрін відео

Курсантів з України в російському Омську під час розпаду СРСР не хотіли відпускати в Україну, а згодом навіть переконували присягнути на вірність РФ. Про це в інтерв'ю журналу Країна розповів Герой України, генерал-майор Збройних сил України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук, передають Патріоти України.

"Коли у школі питали, ким мрію бути, спочатку писав - водієм, як батько і хрещений. Потім - фермером. Подобалося, як зерно збирають. У четвертому класі написав, що хочу стати військовим. Більше мрію не змінював", - розповів Гордійчук.

За його словами, за радянських часів вступити до українського військового вузу вихідцям з України було дуже важко, потрібні були неабиякі зв'язки.

"Вибір дали такий: Омськ, Новосибірськ, Тбілісі, Владикавказ, Алмати, Баку. Порадили училище в Омську", - пояснив офіцер.

"1989-го побачили: щось не так. "Радіо "Свобода" почали слухати, читати книжки Віктора Суворова. Зрозуміли, що Союз побудований на брехні. Коли він розвалився, нас не хотіли відпускати з Омська".

"Близько семи десятків курсантів були з України. Написали рапорт, що їдемо додому. Коли дійшло до присяги Росії, сказали: "Голодуватимемо, але не присягнемо". Ледве забрав документи. Поїхав до столиці. Я з україномовної сім'ї, з Рівненської області. Це 100 відсотків моя культура. Тому сумнівів не було ніяких", — пояснив своє прагнення повернутись в Україну офіцер.

"Не можна сказати, що за одну ніч і свідомість змінилася. Ще в школі батьки моїх однокласників виграли путівку в Фінляндію. Повернувшись, вони розказали, як люди живуть там. Хоч ми ще діти були, нам 14-15 років. Але побачили, що все побудовано на неправді. Точно так, як зараз робиться в імперії зла — в Російській Федерації. Повне зомбування, повна інформаційна блокада".

За словами офіцера, саме це спонукає його наголошувати курсантам ліцею на необхідності досконало вивчати англійську мову.

"Хоч зараз Україна йде цивілізованим, демократичним шляхом, але я вимагаю, щоб вони обов'язково знали англійську. Аби мали доступ до інформації, до англомовних джерел. Читали європейську, американську пресу. Могли швидко порівнювати, аналізувати", - сказав він.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...