Плани Генпрокурора не здійснилися: Затриманий Жовнір випущений під домашній арешт

Але у клопотанні про зняття арешту з майна Зіновія Жовніра суд відмовив до винесення остаточного рішення у справі.

Зіновій Жовнір. Фото: "Курс"

Івано-Франківський міський суд виніс рішення від 02.12.2016 про зміну раніше обраного запобіжного заходу для начальника регіонального відділення Фонду держмайна Зіновія Жовніра з утримання під вартою на домашній арешт. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Діалог".

Наводячи як приклад цю справу, Генеральний прокурор України Юрій Луценко відзначав ефективність роботи ввіреного йому відомства в затриманні злочинців, називаючи це "ловом великої риби". Однак на даний момент "велика риба" йде з "невода" Генпрокурора.

Нагадаємо, що, за анонсованими Юрієм Луценком "великим посадками", в жовтні 2016 року "на гарячому" був узятий керівник Фонду держмайна Зіновій Жовнір. Затриманий він був у момент отримання чергового траншу неправомірної вигоди в сумі 20 тисяч доларів США.

Кваліфікація дій чиновника була встановлена слідством за ч. 3. ст. 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає отримання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище і термін позбавлення волі від 5 до 10 років. 25 листопада 2016 року прокуратура звернулася до суду з клопотанням про зміну даної статті на більш м'яку - 369-2 (зловживання впливом).

У разі винесення обвинувального вироку санкція даної статті передбачає виплату чиновником штрафу і заборона займати певні посади на строк, встановлений судом. Реалізуючи своє право на захист, адвокатами Жовніра до суду було подано клопотання про зміну запобіжного заходу їхньому підзахисному, не пов'язаного з позбавленням волі, та про зняття накладеного раніше за рішенням суду арешту з майна чиновника. Своїм рішенням Івано-Франківський суд змінив чиновнику запобіжний захід на домашній арешт, але про зняття арешту з майна Зіновія Жовніра відмовив до винесення остаточного рішення у справі.

Фініш? Ломаченко задумався над завершенням кар'єри

вівторок, 7 травень 2024, 1:45

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) готовий завершити свою професійну кар'єру. Про це 36-річний спортсмен розповів у коментарі Fox Sports, передають Патріоти України. Наступний бій українець проведе за титул IBF у легкій вазі проти австрал...

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...