По питанню декомунізації українських міст компромісів не буде, - Парубій

Назви міст, яким повернуть історичні українські назви, такі як Горішні Плавні та Дніпро, залишаться на українській мапі назавжди. Якщо скрепам щось не до вподоби, хай їм грець.

Горішні Плавні. Фото: ednist.infoНазви міст Горішні Плавні та Дніпро залишаться на мапі України і змінювати їх не будуть, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

"Віднині і назавжди – на мапі України будуть Дніпро і Горішні Плавні. Дякую Андрій Парубій, який підписав відповідні постанови", - поставив крапку в обговоренні питання декомунізації назв цих міст Вятрович в "Фейсбуці".

Сьогодні у Верховній Раді були спроби повернутися до зміни нових назв цих міст. Зокрема народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул пропонував повернути Дніпру його стару назву - Дніпропетровськ. Інший депутат Сергій Каплін намагався спекулювати питанням перейменування міста Горішні Плавні. Їхні пропозиції не знайшли підтримки в сесійній залі.

Раніше Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив про погрози на його адресу у зв'язку з його позицією щодо необхідності перейменування населених пунктів в рамках декомунізації. Парубій сказав: "До мене підходили і погрожували сьогодні. У мене як голови Верховної Ради по цьому питанню компромісів не буде. Тиснути на мене немає сенсу".

За його словами, "ця боротьбі наша була для того, щоб повернути Україні українське обличчя, і сьогодні ми це робимо. Не змогли цього зробити наші діди і прадіди, і наш обов'язок перед ними всіма, щоб ми це зробили сьогодні в сесійній залі".

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...