Поблизу Одеси з успіхом пройшли випробування броньованих артилерійських катерів (відео)

Особлива увага членів комісії приділялася роботі бойових модулів та апаратури навігації, і це в першу чергу пов'язане із веденням бойових дій проти російсько-терористичних військ.

Випробування українських військових катерів. Скрін відео

Біля Одеси успішно завершилися державні випробування малих броньованих артилерійських катерів "Аккерман" та "Бердянськ". Про це по закінченні випробувань на морському полігоні поблизу Одеси повідомив Голова Державної комісії – заступник командувача Військово-Морських Сил ЗСУ з бойової підготовки – начальник управління бойової підготовки капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа, повідомляють Патріоти України з посиланням на "5 канал".

За його словами, катери під час випробувань, що відбувалися на тлі тактичних флотських навчань, показали дуже гарні ходові якості, безперебійну роботу систем і механізмів, а також живучість та надійність матеріальної частини.

Неїжпапа розповів: "Особлива увага членів комісії приділялася роботі бойових модулів та апаратури навігації, і це в першу чергу пов'язане із веденням бойових дій проти російсько-терористичних військ. Вже в морі на полігоні бойової підготовки було перевірено швидкість ходу катерів, роботу апаратури навігації, можливості енергетичної установки, маневреність катерів, рульовий, якірний, швартовно-буксирний та леєрний пристрої".

Крім того, за його словами, було перевірено дальність плавання, спроможності кормових та носових бойових модулів, апаратуру навігації та герметизацію зовнішнього контуру катерів. До заходу також залучалися кораблі та судна забезпечення бригади надводних кораблів та гелікоптер Морської авіаційної бригади Мі-14.

Відомо, що катери незабаром увійдуть до сил флоту. На початку грудня на катерах буде піднято Військово-морські прапори.

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...