Побратими звали його "Оса": З'явилося фото загиблого в АТО офіцера ЗСУ

Володимир Цирік, як і Олександр Сак, який зазнав поранення, в минулому році закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Володимир Цирік ("Оса"). Фото:Facebook

В мережі опублікували фотографію старшого лейтенанта Володимира Циріка з позивним "Оса", який загинув вчора в зоні АТО в результаті вибуху замаскованої протитанкової міни. Світлина опублікована на сторінці 93-ї окремої механізованої бригади (ОМБр) ЗСУ в Facebook, інформують Патріоти України.

"Вчора при патрулюванні місцевості з боку нейтральної території група військовослужбовців 93-ї ОМБр була обстріляна ворожими силами противника, після чого зав'язався бій, в результаті якого було поранено 3-х бійців. На евакуацію постраждалих була відправлена БМП, яка підірвалася на замаскованій противником протитанковій міни.

У результаті організованої незаконними збройними формуваннями провокації при близькому вогневому контакті загинув один з найбільш перспективних і талановитих офіцерів бригади – командир 9-ї механізованої роти старший лейтенант Володимир Цирік, добре відомий за позивним "Оса", - повідомляють у бригаді і публікують фото загиблого.

"Поранення отримав командир 7-ї механізованої роти старший лейтенант Олександр Сак, позивний "Стафф", а також ще два бійця. У БМП-2, яка йшла на допомогу для евакуації поранених, загинув механік-водій і ще один боєць був поранений. Володимир Цирік, як і Олександр Сак, в минулому році закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Достроковий випуск...

Вони знали, що їх чекає війна. Вони дружили, і теж довелося служити разом, пліч-о-пліч. 10 місяців оборони селища Піски – самого гарячого місця в АТО на той час. "Оса" в ході боїв отримав кульове поранення, проте одразу повернувся в стрій. У "Стаффа" – два поранення, Орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня", - діляться трагічними подробицями в бригаді.

Як повідомлялося раніше, в Луганській області, повертаючись після виконання завдання, українські військові з 93-ї бригади підірвались на БМП, після чого по них відкрили вогонь із засідки.

Фініш? Ломаченко задумався над завершенням кар'єри

вівторок, 7 травень 2024, 1:45

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) готовий завершити свою професійну кар'єру. Про це 36-річний спортсмен розповів у коментарі Fox Sports, передають Патріоти України. Наступний бій українець проведе за титул IBF у легкій вазі проти австрал...

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...