"Почалася паніка": Розвідник повідомив про великі проблеми в окупантів на Донбасі

На російську економіку дуже вплинули санкції, і хоча ресурси в них ще лишилися, однак їх недостатньо для повноцінного фінансування.

Василь Богдан. Фото: соцмережі.

Російська Федерація почала виділяти значно менше коштів на утримання російсько-терористичних військ на Донбасі. Генерал-лейтенант Василь Богдан прокоментував інформацію від журналіста Юрія Бутусова про те, що у російських військ на Донбасі спостерігаються серйозні проблеми з укомплектованістю, передають Патріоти України.

"Підтвердити, чи спростувати заяву Бутусова досить важко, тому що є статистика, яка свідчить про те, що неукомплектованість на 50% у складі російсько-терористичних військ, а є інформація, яку надав Бутусов. Але ясно одне, що ті кошти, які виділялися раніше для ведення війни на Донбасі, вони не відповідають тим початковим виділенням, які були на початку російської агресії", – сказав Богдан.

За його словами, на російську економіку дуже повпливали санкції, і хоча ресурси в них ще лишилися, однак їх недостатньо для повноцінного фінансування. "Повідомлення про те, що скорочують фінансові витрати Росії на соціальну сферу, та інші речі для терористичних "Л/ДНР", це відповідає дійсності. Тому повідомлення з приводу і морального стану, і бойової готовності, і взагалі мотивації кадрового складу російських окупаційних військ, вони мають під собою відповідний грунт, і безумовно впливає на те, що там відбувається в контексті ефективності діяльності російської сторони по відношенню до української", – сказав Богдан.

Водночас, в результаті зміни формату АТО на ООС, Росію законодавчо назвали країною-агресором, і поведінка української армії стала більш рішучою, вважає генерал-лейтенант. "Тому задіяння у таких масштабах ЗСУ стосовно агресора, почали давати результат, і саме головне, якщо раніше були нюанси пов'язані з тим, давати відсіч, чи не давати, а якщо давати то чим, і в яких масштабах і так далі, то зараз вирішується питання конкретно – даються адекватні відповіді, і даються відповіді на упередження з тим, щоб примусити ворога діяти не тільки в рамках мінських домовленостей, а і задуматися над тим, яка у нього перспектива. І це викликає паніку в рядах бойовиків і кадрових військовослужбовців РФ і дезертирство", – зауважив Богдан.

Тому, як зазначає експерт, "інформація Української розвідки і ЗМІ проукраїнського характеру про те, що там є проблеми у лавах терористів, має право на життя".

Джерело: Обозреватель

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...