​"Почуття обов’язку мене змусило йти на війну", - у засідці росіян загинув високопосадовець, що пішов добровольцем на фронт

Стало відоме прізвище одного з двох героїв-морпіхів, котрі 4 березня під Маріуполем склали голови за Батьківщину у бою з переважаючими силами ворога .

Патріоти України вже наводили повідомлення волонтера Лілії Українськи про подвиг українських морпіхів з загону Центру спецоперацій. І хоча офіційні дані не розкривають трагічних подробиць, з великою долею вірогідності можна стверджувати, що мова про той самий епізод.

Юрій Горайський був активним волонтером після «майданівських» подій, одинадцять місяців пропрацював головою Збаразької районної держадміністрації, відразу після звільнення з посади голови РДА ,не вагаючись, відправився добровольцем на фронт, розповідають земляки.

28 січня 2016 року він підписав контракт зі Збройними Силами України. Мав звання рядового.

«Стрілець-регулювальник комендантського відділення комендантського взводу комендантської роти, солдат військової служби за контрактом Горайський Юрій Володимирович вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, загинув 4 березня 2016 року», – йдеться у сповіщенні про смерть.

Трагедія трапилася під Маріуполем. Бійці потрапили у засідку. Разом із паном Юрієм загинув його побратим із Одеси. Обоє були морськими піхотинцями. Сьогодні ще має бути розтин. Після дозволу військового керівництва поїдемо забирати тіло, - повідомив діючий голова Збаразкої РДА Анатолій Качка.

«Почуття обов’язку мене змусило йти на війну, – сказав минулого року в інтерв’ю сайту «Тернополяни» Юрій Горайський. – Не зміг я стояти осторонь, коли молоді хлопці на передовій забезпечують спокій і мир для нас, зокрема для мене і моєї сім’ї. Бог і батьки дали мені здоров’я і я вирішив, що свою родину і свою землю, можу сам боронити від цієї погані. Буквально через тиждень після звільнення мене з посади голови райдержадміністрації, я подався добровольцем на передову. З травня по вересень воював на сході України».

Рідних героя вже повідомили про трагедію. Без сина залишились батьки, без батька – дві донечки.

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...