Подаруй життя: Активісти закликали небайдужих здати кров для Київського військового госпіталю (відео)

​У спеціальній кімнаті у донорів беруть 450 мілілітрів крові, що є фізіологічною нормою для людини-донора.

Ілюстрація:Аргументы и Факты

В Києві напередодні свят громадські активісти влаштували акцію "Подаруй життя - стань донором". Про це пише Еспресо.TV, зазначають Патріоти України.

Учасники закликали всіх небайдужих здати кров для Київського військового госпіталю. Перш, ніж здати кров, потенційні донори проходять попередній огляд. Для визначення групи здають кров з пальця, після чого вимірюють тиск.

За кілька хвилин до процедури рекомендується випити солодкого чаю. А після забору крові необхідно добре пообідати. Процедура відбувається в спеціальній стерильній кімнаті. У донорів беруть 450 мілілітрів крові. Такий показник є фізіологічною нормою для людини, який здає кров.

Лікарі розповіли, що самих донорів стає все менше. Але є і такі, хто здає кров регулярно. Наприклад, Максим Ільїн є донором з 18 років. Він є координатором Асоціації молодих донорів України.

Юнак і його колеги влаштовують такі акції досить часто. На цей раз зібрану кров передають до Київського військового госпіталю.

"Ми всі святкуємо, у нас свята завжди. Це все дуже здорово насправді, але не треба забувати про те, що іншим теж потрібно дарувати подарунки, а не тільки рідним і друзям. А найкращий подарунок для хворого, якому необхідна кров - це кров", - сказав Максим Ільїн.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...