Погляд зі сторони: Польський волонтер розповів, як білоруські добровольці допомагають українцям відстоювати Донбас

Томаш Мацейчук не побачив на Донбасі ані американських танкістів, ні польських найманців, про яких регулярно розповідає російська пропаганда, зате бачив кадирівців та найманців з Азії, що воюють на боці терористів.

Томаш Мацейчук. Фото: скрін відеоВолонтер Томаш Мацейчук зустрів на Донбасі добровольців з Білорусі. "Вони (добровольці з Білорусі) говорять, що воюють за свободу України, щоб пізніше українці допомогли їм звільняти свою країну, але не через війну, а політично", - розповів він в інтерв'ю телеканалу "Белсат", інформують Патріоти України.

У Донбасі, куди Томаш Мацейчук привіз благодійну допомогу від польського фонду «Відкритий діалог», він не бачив ні американських танкістів, ні польських найманців, про яких регулярно розповідає російська пропаганда.

"В українців зараз просто немає грошей, щоб заплатити таким найманцям. Якби гроші були, то можна було б подумати про те, щоб заплатити за захист своєї країни. Але в України є свої солдати. Навіщо бійці з інших країн. Українці самі йдуть воювати без жодних грошей. Вони не хочуть грошей від держави, але хочуть захищати свою країну", - сказав він.

Томаш Мацейчук розповів про "кадирівців" і людей з Казахстану, які приїжджають воювати на боці сепаратистів за гроші.

"Я хочу, щоб Україна перемогла в цій війні. Ця війна проти тероризму, російського тероризму. Я боюся, якщо, наприклад, Білорусь захоче трансформації з авторитарної, пострадянської країни на європейську державу, також може статися війна. Ми повинні допомагати один одному, щоб і Україна, і Білорусь, і Польща жили разом в Європі", - зауважив волонтер.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...