"Покарати кляту Хунту": Екс-регіонал Новинський закликав ПАРЄ розслідувати загибель антимайданівців під час спроби захоплення Одеси

Представник "Опоблоку" заявив, що українська влада за три роки так і не розслідувала події в Одесі 2 травня 2014 року, коли під час зіткнень і внаслідок пожежі в Будинку профспілок загинуло 48 осіб.

Вадим Новинський. Фото:http://glavcom.ua

Комітет міністрів Парламентської асамблеї Ради Європи має вплинути на Україну, щоб трагедія 2 травня 2014 року була розслідувана. Про це заявив у ПАРЄ народний депутат від "Опозиційного блоку", член української делегації в Асамблеї Вадим Новинський, передають Патріоти України з посиланням на сайт політичної сили.

"2 травня 2014 року в Одесі відбулася страшна трагедія, в результаті якої загинули 48 осіб. 42 з них були заживо спалені у Будинку профспілок. Це були дії націонал-радикалів при потуранні української влади. З того часу пройшло три роки. Українські правоохоронні органи за цей час так і не змогли провести ретельного і об'єктивного розслідування, винні не покарані. Комітет міністрів ПАРЄ повинен щось зробити для забезпечення прогресу в цьому питанні", –сказав політик.

Новинський додав, що обговорив із колегами з асамблеї і питання тиску влади на опозицію, "і заохочуваних нею правих радикалів" на церкву.

"Також я закликав офіційний Київ виконувати січневу резолюцію ПАРЄ, у якій, зокрема, містився заклик дотримуватися прав української опозиції, виправити закон про люстрацію, забезпечити дотримання прав людини. Крім того, з колегами по асамблеї обговорили проблему тиску влади на Українську православну церкву та її бездіяльність щодо захоплення храмів українськими праворадикалами", – заявив нардеп.

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі сталися масові зіткнення між патріотично налаштованими громадянами і проросійськими сепаратистами. Унаслідок конфлікту і подальшої пожежі в Будинку профспілок загинуло 48 людей, понад 200 дістало поранення.

Відразу після цих подій суд узяв під варту 13 підозрюваних, ще 40 осіб відправив під домашній арешт.

Генпрокуратура займається розслідуванням бездіяльності правоохоронних органів та неналежного забезпечення громадського порядку в місті. Колишньому керівнику міліції Одеси висунуто обвинувачення, справа зараз в суді. Його заступника оголошено в розшук.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...