Покази водія, який вижив: У ЦАР стверджують, що в загиблих російських журналістів була зброя

В ООН розглядають версію про те, що зброю було підкинуто росіянам після вбивства.

Загиблі мали зброю чи їм її підкинули? Фото: ЕРА.

У розпорядженні "Новой газеты" опинилася стенограма розмови журналіста з Центральноафриканської Республіки Сен-Реджіса Зоумірі з Бенвеню Ндувокемою, водієм загиблих російських журналістів. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із новими цікавими подробицями цієї справи.

Ндувокема розповів, що 30 липня росіяни після зупинки на блокпості в Сибю нібито змусили його відхилитися від запланованого маршруту, після чого наділи "військові головні убори" і дістали пістолети. Незабаром машину зупинило п'ятеро озброєних людей, стверджує водій. Його нібито зв'язали.

"Я чув розмову між убивцями і журналістами. Із певного моменту розмова йшла на підвищених тонах, і тоді я почув перший постріл. Потім розмова відновилася. Через п'ять хвилин я почув другий постріл. Я думаю, що третього журналіста не було застрелено, тому що поряд із його тілом я бачив ножа. Уся розмова тривала майже 25 хвилин. Потім вони підійшли до мене і сильно побили", – заявив Ндувокема.

Він запевняє, що забрав зброю, яку нападники з незрозумілої причини залишили в машині, і віддав її співробітникам місії ООН (MINUSCA) у Сибю. Джерело в MINUSCA підтвердило "Новой" відомості про передану місії зброю, але зазначив, що в ООН розглядають версію про те, що її було підкинуто росіянам після вбивства.

Саму розповідь водія та інші публікації Зоумірі, який редагує видання Palmares Cenrafrique, "Новая" ставить під сумнів, оскільки вони багато в чому суперечать достовірно відомим даним про місію знімальної групи. Один із французьких журналістів, які працюють у ЦАР, анонімно розповів, що Зоумірі є високопоставленим співробітником місцевої розвідки і координує інформаційні потоки в інтересах уряду. За стенограму розмови із Ндувокемою та інші свої матеріали Зоумірі просить гонорар від €500 до €1000.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...