Покемони наступають: У Японії просять забрати віртуальних монстрів з АЕС "Фукусіма" і залізниць

Влада побоюється, що гравці можуть наразити себе на небезпеку в пошуку віртуальних істот.

На АЕС "Фукусіма" розмістилася найбільша база покемонів. Фото: abnews.ru.

Японська енергетична компанія TEPCO попросила девелоперів гри Pokemon Go - компанію Niantic - прибрати віртуальних покемонів з територій атомних електростанцій і зони евакуації в провінції Фукусіма, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як написала у своєму зверненні TEPCO, компанія виявила щонайменше одного покемона на одному з трьох своїх об'єктів і побоюється, що гравці можуть наразити себе на небезпеку в пошуку віртуальних істот.

У TEPCO не уточнили, на якій саме з її АЕС, в число яких входить і зруйнована землетрусом і цунамі станція "Фукусіма-1", з'явився покемон. У компанії пояснили це турботою про безпеку.

Обгрунтовуючи необхідність прибрати покемонів, в TEPCO також послалися на випадки в США, коли гравці незаконно проходили на територію атомних електростанцій в пошуку покемонів.

Раніше 23 компанії-оператори японських залізниць також попросили творців гри обмежити появу покемонів на платформах і шляхах, побоюючись зростання числа нещасних випадків.

Niantic обіцяла модифікувати гру, якщо компанія виявить проблеми.

Шестиреакторна АЕС "Фукусіма-1" була частково зруйнована в результаті потужного землетрусу, що стався 11 березня 2011 року, і наступного за ним цунамі. Тоді вибухи, викликані збоєм в системі охолодження, пошкодили чотири з шести реакторів. В даний час на станції періодично відбуваються випадки витоку забрудненої радіацією води.

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...