Покривалось 95% території України: У Броварах екс-чиновники привласнили землю і знищили стратегічне радіоустаткування

Зловмисники за півроку до незаконної анексії АР Криму, окупації Донецької і Луганської областей, незважаючи на існуюче мобілізаційне завдання на передачу радіосигналу в особливий період часу, незаконно знищили працююче обладнання.

Злочинців затримали, але обладнання вже не врятувати. Ілюстрація: РБК.

У Київській області припинили діяльність злочинної організації, яка незаконно привласнила земельну ділянку ДП "Радіопередавальний центр" площею понад 115 га, а стратегічне обладнання центру, за допомогою якого радіосигналом було вкрито 95% відсотків території України, знищила. Про це на брифінгу повідомив прокурор Київської області Дмитро Чібісов, передають Патріоти України.

Зокрема, прокурор повідомив, що було припинено діяльність злочинної організації у складі 7 осіб, серед яких троє адвокатів, яка незаконно привласнила земельну ділянку ДП "Радіопередавальний центр" площею понад 115 га, а також стратегічне обладнання центру, за допомогою якого радіосигналом були покриті 95% території України. В результаті проведеної операції злочинці були затримані, але на той момент стратегічне обладнання вже було знищено.

"Співробітниками прокуратури Київської області спільно з працівниками Слідчого управління ГУНП в Київській області при оперативному супроводі співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримано 7 осіб, серед яких троє адвокатів, колишній в. про. керівника концерну "РРТ", екс-керівник Держспецзв'язку України, колишній в. о. начальника Держгеокадастру Київської області, колишній арбітражний керуючий та директор ДП "Радіопередавальний центр"", - уточнив Дмитро Чибісов. Також уточнюється, що присвоєну земельну ділянку ДП РПЦ площею понад 115 га р. Бровари оцінюють майже в 120 млн грн.

Крім того, зловмисники за півроку до незаконної анексії АР Криму, окупації Донецької і Луганської областей, незважаючи на існуюче мобілізаційне завдання на передачу радіосигналу в особливий період часу, незаконно знищили працююче обладнання ДП "Радіопередавальний центр", за допомогою якого радіосигналом було вкрите 95 % відсотків території України, в тому числі окуповані території. "Спільними зусиллями правоохоронних органів незаконна діяльність осіб була припинена. До спецоперації залучено близько 200 співробітників правоохоронних органів, проведено більше 2 десятків обшуків, які проводились на території Київської, Чернігівської, Одеської областей та р. Києві", – додав він. В даний час за клопотанням прокуратури Київської області підозрюваним у Шевченківському райсуді обираються запобіжного заходу. Так, чинним адвокату обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...