Поліцейські у Вінниці затримали за порушення ПДР співробітника СБУ в стані "сильної алкогольної втоми" (фото)

Затриманий офіцер спецслужби зі службовим посвідченням просив його не турбувати.

Фото:depo.uaУ ніч на п'ятницю, 29 грудня, у Вінниці патрульні зупинили водія автомобіля Toyota Land Cruiser, який порушував правила дорожнього руху, і в якого помітили явні ознаки алкогольного сп'яніння. Про це повідомляє місцевий сайт Винница.info, зазначають Патріоти України.

Від огляду водій відмовився, тому в присутності двох свідків на нього склали два адмінпротоколи - за статтею 130 КУпАП (керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння) та ч. 1 ст. 126 (відсутність страхового поліса).

Керівник громадської організації "Комітет безпеки руху" Володимир Черкас стверджує, що горе-водієм виявився співробітник СБУ.

"Наздогнавши автoмoбіль, патрульні пoзнайомились з oфіцерoм СБУ Русланoм Шміганoвським, який, перебуваючи в стані "сильної алкогольної втоми" зі службовим посвідченням просив його не турбувати", - написав він у Facebook.

Прес-секретар СБУ у Вінницькій області Ірина Алєксєєва прокоментувала інцидент виданню depo.ua. За її словами, якщо факти, які поширили вінницькі активісти, підтвердяться, то фігурант справи понесе відповідальність, передбачену законом.

"За інформацією, поширеною в Фейсбуці громадськими активістами ми відразу ж почали перевірку. Позиція керівництва Управління принципова і ми жодним чином не мають наміру втручатися в роботу правоохоронних органів, які перевіряють обставини події, і всіляко сприятимемо їм. Якщо факти підтвердяться, винні понесуть передбачене законодавством покарання. Також ми висловлюємо подяку громадським активістам за небайдужість і сподіваємося на плідну співпрацю в майбутньому", - сказала Алєксєєва.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...