Поліція у Києві затримала зловмисників, які вимагали у викрадених осіб викуп в біткоїнах

Сума викупу склала еквівалент $5 млн. У результаті проведеної роботи поліцейські звільнили заручників, які кілька місяців провели в полоні.

Ілюстрація:Корреспондент.net

У Києві затримали зловмисників за викрадення двох осіб, які вимагали викуп у криптовалюті - біткоінах. Про це повідомив начальник департаменту карного розшуку Нацполіції Сергій Тихонов, передають Патріоти України.

За його словами, сума викупу склала еквівалент $5 млн. У результаті проведеної роботи поліцейські звільнили заручників, які кілька місяців провели в полоні.

"Зловмисники ідентифіковані, поки з ними проводять слідчі дії. У той же час ми активно працюємо далі, щоб встановити інших учасників злочинної групи та залучити їх до відповідальності", - зазначив керівник департаменту.

Тихонов підкреслив, що в 2017 році поліція зареєструвала 507 кримінальних проваджень за фактом викрадення людей. Уже 386 зловмисникам повідомлено про підозру. У чотирьох випадках зловмисники вимагали викуп у вигляді криптовалюти.

"Ми бачимо тут чітку роль організованої злочинності, потім - працюємо над виявленням організованих злочинних груп, які за цим стоять. Крім того, ми виявляємо конкретних людей, які віддають накази, перебуваючи іноді в інших країнах світу", - повідомив він.

Начальник департаменту карного розшуку зазначив, що оперативники виходять на слід зловмисників після збору детальної інформації про потерпілого і його повного аналізу.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...