Польща підготувала документи по злочинах росіян на Донбасі для майбутнього трибуналу

Доповідь складено польською та англійською мовами.

У Польщі опублікували доповідь про російські військові злочини в Україні. Ілюстрація:uapress.info

У Польщі депутат Малгожата Госевська опублікувала доповідь "Російські військові злочини в східній Україні в 2014 році". Документ, створений депутатом партії "Право і справедливість" за підтримки волонтерів, стосується дій солдатів Росії і бойовиків на території Донбасу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Польща.

"У тексті також згадуються кілька подій, що відбулися в Криму і в Росії, куди вивозили полонених", - пише видання.

Доповідь складено на основі більше 60 інтерв'ю, які польські експерти провели з полоненими. Йдеться про такі злочини як позбавлення волі, фізичні і психічні тортури, пограбування та вбивства.

"Частина матеріалів приголомшує своєю шокуючою жорстокістю. У документі 153 сторінки. У тексті доповіді наголошується, що на основі включених у неї матеріалів буде подано повідомлення в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі", - йдеться у виданні.

Наголошується, що доповідь складено у двох мовних версіях - польською та англійською мовами.

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...