Помер "батько" Чебурашки і крокодила Гени Едуард Успенський

Останнім часом письменник страждав від важкої хвороби, але в лікарні залишатися не хотів.
Едуард Успенський. Фото: РБК.

Увечері 14 серпня в Москві на 81-му році життя помер відомий дитячий письменник, драматург і телеведучий Едуард Успенський. Про це повідомляє телеканал Рен ТВ, передають Патріоти України.

Едуард Успенський був автором таких відомих творів, як "Канікули в Простоквашино", "Крокодил Гена" і багатьох інших. Раніше повідомлялося, що 9 серпня Успенський знепритомнів, йому викликали "швидку". Однак в лікарні він залишатися не захотів, тому що про свій поганий стан знав давно. Успенський вже довгий час хворий на рак і останнім часом став дуже слабкий.

У 2010 році Успенський став лауреатом премії імені Корнія Чуковського в номінації "За видатні творчі досягнення у вітчизняній дитячій літературі". Його твори перекладені більш ніж 25 мовами.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...