Помер перший космонавт незалежної України

Леонід Каденюк раптово помер у парку, не дочикавшись "швидкої".

Леонід Каденюк. Фото: NASA.

На 68-му році пішов із життя перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк. Про це стало відомо від оточення, близького до Каденюка, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Як повідомив співрозмовник агентства, космонавт раптово помер у парку Царського Села в столиці. За даними джерела, він помер до приїзду швидкої допомоги.

Довідка: Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці, Хотинського району Чернівецької області в родині сільських учителів. У 1995 році відібраний у групу космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як фахівець з корисного навантаження. У період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському МТКК "Колумбія" місії STS-87. Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського досліду з трьома видами рослин: ріпа, соя і мох.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...