​Помер після важкої хвороби: УГКЦ зробило офіційну заяву з приводу смерті Любомира Гузара

Україна в скорботі за великим громадянином, моральним авторитетом для мільйонів співвітчизників

Помер Любомир Гузар

Єпископ Української греко-католицької церкви (УГКЦ), кардинал Католицької церкви Любомир Гузар помер сьогодні о 18.30, зі скорботою повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву прес-служби УГКЦ. Блаженніший Любомир помер на 85-му році життя після важкої хвороби. Про похорон поінформують додатково.

Любомир Гузар народився у Львові 26 лютого 1933 року. У 1944 році його сім'я переїхала до Австрії, потім оселилася в США, де він прожив 20 років.

У 1969 році Гузар переїхав у Рим і прожив там майже 25 років. У Римі він захистив дисертацію, дев'ять років викладав у Папському місійному університеті "Урбаніана".

У 1993 році Гузар повернувся в Україну. На надзвичайному Синоді єпископів УГКЦ у 2001 році був обраний її главою. Він очолював УГКЦ до 2011 року.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...