​Пом'янемо героя: Рівно два роки тому в Пісках він вступив у свій останній бій, виручаючи бійців, що потрапили у засідку росіян

Потужний удар пересувної групи зенітників знищив ворожий підрозділ, котрий взяв у лещата бійців «Дніпра-1». Однак ворог, що агонізував, встиг ще раз встромити своє смертоносне жало.
Борис Козак

3 вересня 2014 року стало останнім днем життя кадрового військового, старшого солдата 156-го зенітно-ракетного полку ВПС Козака Бориса Сергійовича, з сумом зазначають Патріоти України.

Він народився 31 травня 1990 року у Києві. Невдовзі родина перебралась у село Прихідьки Пирятинського району Полтавської області. Хлопець навчався у Пирятинській філії Європейського університету. У травні 2011 року був призваний на строкову службу до Збройних Сил України, згодом продовжив службу за контрактом. Нагороджений нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня.

3 вересня 2014 року підрозділ Романа вирушив на допомогу бійцям батальйону «Дніпро-1», які потрапили в засідку на автошляху Авдіївка – Донецьк, поблизу села Піски. Завдяки вогневій підтримці зенітної установки ЗУ-23-2, встановленої на автомобілі «Урал», засідка була знищена. Борис загинув у бою від снайперської кулі.

Указом Президента України № 817/2014 від 21 жовтня 2014 р. «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Експорт українського морозива побив усі рекорди - от хто купує найбільше

понеділок, 13 травень 2024, 12:56

Українське морозиво завойовує все більше прихильників по всьому світу, про що свідчать ріст масштабів експорту цього продукту. Зокрема у 2023 році обсяги продажу десерту за кордон сягнули рекорду, а найбільше українського морозива вивезли у Молдову та ...

ТОП-3 категорії громадян, які можуть збільшити розмір майбутньої пенсії в Україні

понеділок, 13 травень 2024, 12:50

У разі нестачі страхового стажу українцям зовсім не обов'язково розраховувати на допомогу дітей або відвідувати різні установи. Цю проблему можна вирішити самостійно з дому, в режимі онлайн, розповіли у Кабінеті міністрів. Але такий підхід стосується т...