Помре точно не від скромності: На Донеччині затримали "Святого", який воював за "ДНР" (фото, відео)

30-річний громадянин України зізнався, що свій шлях до терористів розпочав в вересні 2014 року, коли добровільно вступив у батальйон "Восток".
Українські прикордонники. Фото: НВ.

20 червня в місті Бахмут на Донеччині прикордонники спільно з поліцейськими затримали бойовика з позивним "Святой". Про це повідомляє в суботу сайт Держприкордонслужби, передають Патріоти України.

"Ретельно спланованою оперативною комбінацією було створено не тільки передумови для прибуття бойовика на контрольовану територію України, а і встановлення широкого кола осіб причетних до терористичної діяльності так званої "ДНР", - йдеться в повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що 30-річний громадянин України зізнався, що свій шлях до терористів розпочав в вересні 2014 року, коли добровільно вступив у батальйон "Восток". Пройшовши початкову військову підготовку, бойовик виконував завдання на блокпостах та в подальшому вже на передових позиціях ворога поблизу Донецька.

"Зібрані матеріали свідчать про безпосередню участь "Святого" у бойових діях на боці агресора", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом до Національної поліції направлено повідомлення за ознаками скоєння кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 260 КК України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань", дані внесено до ЄРДР, слідчі дії тривають.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...