Понівечені тіла, нелюдський крик і сльози: Що відомо станом на ранок про жахливу ДТП в Харкові (фото, відео 16+)

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева.

На місці події. Фото: ФБ

У середу, 18 жовтня, ввечері в самому центрі Харкова елітний позашляховик "Лексус", за кермом якого була 20-річна дівчина, зіткнувся зі ще одним джипом. "Лексус" від удару відкинуло просто у натовп людей, що стояв на узбіччі. П'ятеро загинули на місці, шістьох шпиталізували, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Водійку "Лексуса" - доньку відомого бізнесмена - затримали одразу. Чоловіка, який був за кермом іншої автівки - харківського підприємця - перевірили на стан сп'яніння та відпустили.

Стан двох найтяжче травмованих людей унаслідок аварії залишається украй тяжким. Ще четверо потерпілих перебувають у стабільному стані. Інформацію про шостого загиблого у поліції офіційно не підтверджують.

У мережу потрапило відео перших хвилин після аварії - дві перевернуті автівки, тіла людей на узбіччі, паніка, сльози і крики. Аварія сталась близько дев'ятої години вечора на жвавому перехресті у центрі міста. На тротуарі в той час були десятки людей. "Лексус" рухався вулицею і на перехресті зіткнувся із "Фольксвагеном". Удар був такої сили, що "Лексус" кілька разів перевернуло і він врізався в натовп людей на тротуарі.

"Її крутило, цю машину. Вона перевернулася, упала на дах. Потім підбігли хлопці й почали її перевертати. Поставили на колеса", - говорить свідок Тетяна Костиріна.

"Скрип шин коліс і скрегіт металу. І це все - я розумію, що щось мені летить в обличчя. Мені прилетів шматок металу просто в обличчя", - згадує свідок.

П'ятеро людей загинули на місці. Ще шестеро у лікарні. Важко травмовані дві жінки - одна з них на сьомому місяці вагітності.

І вже за півгодини після аварії у соцмережах з'являється ім'я водія "Лексуса" та фото водійського посвідчення. 20-річна Олена Зайцева за кермом трохи менше двох років. Автомобіль, на якому вона пересувалася, належить її батькові, за відомостями місцевих ЗМІ - відомому бізнесмену.

Тим часом у коридорах слідчого управління - натовп. Активісти намагаються потрапити в кабінет, де здає тести на алкоголь водійка "Лексуса". Втім жодного з активістів усередину не пускають - побачити кермувальницю вдається лише понятим: "Вона почувається погано. Каже, що в неї голова болить і видно, що вона дуже пригнічена", - говорить понята Катерина Зінгерман.

Хоча очевидці аварії стверджували, що водійка "Лексуса" була нетверезою, за попередніми висновками експертизи, у крові дівчини не знайшли жодного сліду алкоголю. Поліція встановила особи трьох загиблих пішоходів. Імена ще двох жертв досі невідомі.

Згодом харківська поліція опублікувала список загиблих і постраждалих під час аварії у центрі Харкова.

"Встановлено особи 3 загиблих: Олександр Євтеєв (27 років), Ніна Кобисєва (28 років), Олена Умаєва. До лікарень доставлені: Олена Берченко, Юрій Неудачин, Оксана Нестеренко", – йдеться у заяві.

Особи ще двох жінок встановлюються: вагітна жінка доставлена до обласної лікарні, інша постраждала – до відділення політравми харківської лікарні.

За інформацією диретора Депатраменту комунікацій МВС Артема Шевченка, кількість загиблих зросла до 6.

Був у хорошій фізичній формі, але раптово захворів: Помер другий співробітник Boeing, який звинуватив компанію в порушенні техніки безпеки

четвер, 2 травень 2024, 12:28

Колишній аудитор з якості компанії Spirit AeroSystems, Джошуа Дін був одним із перших інформаторів, який звинуватив компанію в ігноруванні виробничих дефектів у Boeing 737 MAX, інформують Патріоти України. Діну було всього 45 років. Він помер після бор...

"Я знав, що росіяни гвалтують мирних жителів просто для розваги": Доброволець зі США пояснив, чому воював за Україну й планує продовжити в майбутньому

четвер, 2 травень 2024, 11:59

Каліфорнієць Метью Семпсон, ветеран війни в Іраку та Афганістані, майже два роки провів на полі бою в Україні як доброволець. Він розповів, що до початку повномасштабного вторгнення майже нічого не знав про Україну, проте знав, на що здатна країна-агре...