Порятунок утопаючих: Садовий розповів про заколот проти нього та Львова (відео)

По всьому світу будують потужні сміттєпереробні заводи, що дають електроенергію, тільки у нас якась колотнеча - тягають те сміття, не знають, де подіти. Та прийміть вже цивілізоване рішення і зробіть по-цивілізованому!

Львівське сміттєзвалище – одне з багатьох, що потребує негайної ліквідації. Фото: ua.censor.net.uaУ кінці минулого місяця відбувся підпал на одному з найбільших полігонів у державі, і це був сценарій завалити Львів сміттям - саме так вважає мер Львова Адрій Садовий, про що він розповів на Еспресо, повідомляють Патріоти України.

"Це був страшний сценарій, але він провалився, - місто прибирається, сміття вивозиться. Коли в перші дні почали вивозити сміття на полігони в області - його нормально приймали, але потім почали блокувати невідомі люди. Закінчилось тим, що заблокували полігони в області, Луцьку, Житомирі. Дякуючи громаді Києва, яка проявила твердість, питання стали вирішувати. Кличко дав свій дозвіл, то ми частину львівського сміття вивозимо в Київ на сміттєспалювальний завод", - сказав Садовий.

За словами мера Львова, це тимчасовий процес, і він дав Кличку слово, що такий самий обсяг сміття Львів потім забере, коли запрацює новий комплекс.

"Не є таємницею, що ми маємо домовленість з Європейським інвестиційним банком стосовно всіх робіт по рекультивації існуючого полігону і будівництва сучасного комплексу з максимальною переробкою. Нічого подібного в Україні немає, думаю ми збудуємо один з перших таких заводів у державі", - заявив мер.

За його словами, наразі вже відкрито кримінальне провадження. Проте чи відкрите воно саме за статтею підпалу, мер не зміг пояснити.

"Працівники комунальних підприємств написали заяви і подали в правоохоронні органи. Проте є питання, чи буде це розслідування об'єктивним, тому що коли ми бачимо системність у блокуванні приймання сміття зі Львова, то є розуміння, що це відбувається в рамках держави", - додав мер.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...