Порошенко планує знищити НАБУ, - Шабунін

На думку Шабуніна, за ініціативою Луценка позбавити НАБУ чітко визначеної законом підслідності стоїть Президент України

Фото: 112.ua

Ініціатива генпрокурора Юрія Луценка позбавити Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) чітко визначеної законом підслідності є бажанням вбити найефективнішу антикорупційну реформу. Про це заявив глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін в коментарі виданню "Гордон", повідомляють Патріоти України.

"Це бажання вбити найефективнішу антикорупційну реформу. Луценко хоче в ручному режимі контролювати, кого переслідувати, а кого прощати. Ми створювали НАБУ для того, щоб забрати у неефективної Генпрокуратури повноваження з розслідування топ-корупції. ГПУ перетворюється на орган, що захищає корупцію в Україні. Луценко аргументує свою ініціативу тим, що НАБУ – маленький орган, тому не може сам все розслідувати", - зазначив Шабунін. На його думку, за ініціативою Луценка стоїть Президент України.

"Хочу нагадати Луценку, що ГПУ за 2,5 роки не передала в суд жодної корупційної справи топ-чиновників екс-президента Віктора Януковича. Дуже велика і дуже професійна Генпрокуратура не змогла передати в суд жодної справи. Те ж саме буде і зі справами топ-чиновників, якщо генпрокурор отримає право це розслідувати. Якщо Луценкові дадуть повноваження, які він хоче, це буде означати смерть антикорупційних реформ. Взагалі це навіть не ініціатива Луценка, а продовження плану Порошенка прибрати чи не єдиний антикорупційний орган. Порошенко планує вбити НАБУ", - наголосив Шабунін. Нагадаємо, раніше Луценко заявив, що сам вирішуватиме, які справи віддавати в НАБУ.

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...