"Порошенко погрожує співгромадянам": Московський патріархат заявив про 20 млн своїх прихильників в Україні

Керівник прес-служби УПЦ МП запевняє, нібито церква Московського патріархату "народилася в Києві", що само по собі звучить, як оксюморон.

В УПЦ МП готуються до "гонінь". Фото: ТАСС.

Керівник прес-служби УПЦ МП Василь Анісімов вважає, що в Україні від 17 до 20 мільйонів громадян належать до Московського патріархату. Про це він розповів в інтерв`ю ТАСС, передають Патріоти України.

Анісімов прокоментував слова президента України Петра Порошенка про те, що представникам Російської православної церкви потрібно покинути країну. "Абсурдно гнати церкву, яка народилася тут (в Києві - ред) тисячу років тому, сформувала нашу ментальність, наш народ. Я це все відношу до тотального невігластва", - обурився представник Московського патріархату.

Анісімов не виключив, що заява Порошенка про те, що РПЦ не місце в Україні, може нести під собою "якісь погрози". Але він впевнений, що вигнати УПЦ МП українській владі не вдасться через велику кількість прихильників.

"До УПЦ (Московського патріархату - ред.) відносять 17-20 млн населення. Як вони можуть всіх цих людей вигнати?", - зазначив Керівник прес-служби УПЦ МП. Він додав, що представники влади можуть "організувати гоніння, шельмування, чим вже займаються" стосовно представників Московського патріархату.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...