Порушив перший закон робототехніки: У США робот-охоронець покалічив і переїхав дитину

Робот, який важить більше 130 кг, штовхнув 16-місячного Харвина Ченга, збивши його з ніг. Після цього робот не зупинився, а продовжив рух, наїхавши дитині на ногу.

Робот-охоронець покалічив дитину. Фото: Фейсбук.

У США робот, призначений для охорони території, збив з ніг 16-місячного малюка і наїхав йому на ногу. Про це повідомила у Twitter журналістка ABC, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Перший закон робототехніки свідчить, що робот не може заподіяти шкоду людині. Однак робот-охоронець одного з торгових центрів Пало-Альто, Каліфорнія, порушив його.

Робот, який важить більше 130 кг, штовхнув 16-місячного Харвина Ченга, збивши його з ніг. Після цього робот не зупинився, а продовжив рух, наїхавши дитині на ногу. Через це нога малюка опухла, і на ній залишилася подряпина, але обійшлося без зламаних кісток.

Робот, який заподіяв шкоду дитині, був створений компанією Knightscope. Модель для охорони територій називається K5, налічує 1,6 метра у висоту і важить понад 130 кг. Він оснащується численними камерами (в тому числі і тепловізійною), завдяки яким він може вести відеофіксацію порушень.

Раніше Knightscope K5 поступив на службу в Uber. Роботи покликані охороняти стоянку компанії в Сан-Франциско. Knightscope не продає свої творіння, а здає в оренду за ціною $7 на годину. Таким чином, утримання роботів коштує дешевше, ніж оплата послуг охоронців людей, які беруть по $25-35 на годину.

Суд визнав винним: На Львівщині працівник ТЦК водив авто під наркотиками

вівторок, 7 травень 2024, 12:14

На Львівщині суд визнав працівника районного винним у водінні авто в стані наркотичного сп'яніння. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з річною забороною керувати транспортними засобами. Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України. Повідомля...

Рух призупинено в обох напрямках: Судно, що йшло з України до Єгипту, заблокувало Босфор

вівторок, 7 травень 2024, 11:44

Вантажне судно ALEXIS, що прямувало з України до Єгипту, сіло на мілину у протоці Босфор. У зв’язку з цим було призупинено рух суден в обох напрямках. Про це повідомляє CNN Turk, передають Патріоти України. Зазначається, у 229-метрового судна виникла н...