Пощади немає нікому: В Саудівській Аравії вперше в історії стратили принца

У 2014 році суд визнав принца Турки бін Сауда аль-Кабіра винним у вбивстві громадянина Саудівської Аравії Аделя аль-Махеміда в груповій бійці, після якої сам принц викликав поліцію і здався.

За законами шаріату вбивство карається смертю. Фото: lastnews.com.ua.

У Саудівській Аравії виконано смертний вирок щодо принца Турки бін Сауда аль-Кабіра. Страта члена королівської сім'ї стала першою в історії монархії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Про приведення вироку у виконання йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ країни. Вирок аль-Кабіру затвердили верховний і апеляційний суди Саудівської Аравії, також його страта була санкціонована королівським указом.

У 2014 році суд визнав принца Турки бін Сауда аль-Кабіра винним у вбивстві громадянина Саудівської Аравії Аделя аль-Махеміда в груповій бійці в наметовому містечку неподалік від Ер-Ріяда.

Після бійки виявилося, що вбитий був другом принца. Як повідомляли місцеві ЗМІ, поліцію на місце злочину викликав сам аль-Кабір, після чого його затримали.

За законами шаріату, що діють в Саудівській Аравії, смертю карається вбивство, контрабанда наркотиків, збройне пограбування, зґвалтування і богохульство.

У цьому році страта принца Турки бін Сауда аль-Кабіра була 134-ю за рахунком.

Мобілізація ув‘язнених в Україні: У парламенті розповіли, як це відбуватиметься

середа, 8 травень 2024, 16:23

У Верховній раді прийняли у другому читанні законопроєкт №11079-1 про добровільну мобілізацію ув‘язнених. Окрім осіб, що вчинили умисні вбивства, ґвалтівників і педофілів, до лав ЗСУ не зможуть вступити корупціонери, ті, хто вчинив злочини проти основ ...

Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію

середа, 8 травень 2024, 15:44

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Про це повідомляють у Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка та у Tel...