Потрібна допомога: Бійцям загрожує інвалідність без сучасного апарату Armeo Spring (відео)

Пораненим у зоні АТО бійцям з ураженням верхніх кінцівок це може допомогти відновити "хапальний рефлекс".

У реабілітаційному центрі. Фото:http://www.peoplesproject.com/

На сьогодні гостро стоїть питання реабілітації бійців АТО, в яких вражені функції верхніх кінцівок. Після лікування вони не зможуть влаштуватись на роботу, вони втратили можливість повноцінно керувати руками. По інвалідності їм видається державна допомога, але на життя її не вистачає. Хлопці вимушені шукати роботу, а це практично неможливо, і причиною тому стає інвалідність. Про це розповідається на сайті Всеукраїнського центру волонтерів, інформують Патріоти України.

Мається на увазі саме “хапальний рефлекс”. Тобто, якщо основні рефлекторні рухи людини лікар може поновити завдяки сучасним технологіям, то в питанні хапального руху виникає глухий кут. Вирішити проблему своєчасного відновлення бійця можна придбанням апарату Armeo Spring.

В Україні жодна клініка не може похвалитись наявністю такої техніки. Апарат треба замовити негайно, поки імпортер пропонує величезну знижку.

Armeo Spring пристосований саме для відновлення верхніх кінцівок, що є найбільш важливим для соціальної адаптації, заявив нейрохірург Олександра Кулик:

“Нейрореабілітація для військових кардинально відрізняється від реабілітації цивільного населення. Приміром, техніка підходу до лікування в післяінсультних пацієнтів, не може використовуватись для військових.

Терапевтичні прийоми для відновлення функції руки бійцям не підходять. Всі вони мали важкі вогнепальні поранення, це вносить певні корективи в після госпітальне лікування”, – каже Олександр. – “Сьогодні центр володіє техніками, які частково заміняють спеціальні сучасні апарати, але вони не є завершальними для пацієнта, оскільки немає прямого впливу на дрібну моторику”.

Всі, хто мають наслідки ушкодження центральної та периферичної нервової системи (проявляється руховим та чутливим дефіцитом верхніх кінцівок), а також ті, хто напрацьовує практику користування сучасними протезами – можуть повернутись до нормального життя за 3-4 місяці.

Бійці АТО зможуть проходити безкоштовну реабілітацію в клініці NODUS.

“Благодійний проект ми реалізуємо більше року, вже реабілітували 63 хворих бійців безкоштовно. Ми змогли в кожному випадку досягти перемоги. І впевнені, що цій прилад, котрий відновлює дрібну моторику – повертає до життя функцію рук, допоможе нам охопити ще більшу кількість пацієнтів. Тож на це наші великі сподівання, черга бійців дуже велика”, – каже засновник Центру NODUS Кулик.

“Цей чоловік не в свідомості, в нього відсутня частина мозку. Роман Кубишкін. Коли він опритомніє, рука й нога працювати не будуть”.

“В нас є сучасний зал кінезіотерапії, роботизований. Тут стоять технології відновлення рук і ніг, пацієнти роблять рухи на тренажерах. Апарат Armeo Spring також плануємо поставити в цьому залі”.

Військовий 28ї одеської механізованої бригади Збройних сил України, Олег Климишин отримав важке поранення під Волновахою 23 жовтня 2014 року. Майже рік лікування й реабілітації по різних лікарнях і приватних клініках, і результати вже майже гарні.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...