Потрібні донори: В реанімації дніпровської лікарні перебувають четверо важкопоранених на Світлодарській дузі бійців

​Лікарі шпиталюі імені Мечникова постійно потребують донорів крові, щоб врятувати тяжкопоранених військових.

Головний лікар Дніпровської лікарні імені Мечникова Сергій Риженко. Фото:Громадське радіо

Четверо поранених бійців після боїв на Світлодарській дузі знаходяться у важкому стані в реанімації Дніпровської лікарні імені Мечникова. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна повідомив головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, інформують Патріоти України.

"Бійці, які надходили останнім часом, четверо важких бійців лежать в реанімації. Вони всі на апаратах штучної вентиляції легенів. Але вони всі йдуть на поправку. У них позитивна динаміка. На сьогодні двом вже хочемо знімати апарат штучної вентиляції легенів", - зазначив він .

При цьому Риженко додав, що всі воїни, які надходять до лікарні імені Мечникова, як правило, надходять з крововтратою і потребують переливання крові.

"Це найбільш важко поранені бійці, які мають безліч поранень. Ми переливаємо дуже багато крові, яка на сьогоднішній день вже обчислюється тоннами. На одного тяжко пораненого бійця, як правило, за кількістю доводиться 3-5 донорів для того, щоб відновити крововтрату.

Ми робимо все, щоб залучити молодих людей, всіх небайдужих на донорські дні, щоб вони здавали кров. Уже в лікарні імені Мечникова перелито 2,2 тонни донорської крові. Ми розуміємо, що якщо війна триватиме, кров доведеться переливати. Ми завжди готуємо запаси" , - сказав він.

У Міненерго пояснили, навіщо Росія поновила обстріли енергетичної інфраструктури

неділя, 5 травень 2024, 8:38

Російські загарбники знову почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру, що може свідчити про зміну політичної та економічної ситуації. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері телеканалу "Ми - Україна". "Чому вони зараз вирі...

Українці мають заплатити податки навіть за ті квартири, які отримали десятки років тому: Названо суми та терміни

неділя, 5 травень 2024, 8:30

В Україні влітку треба платити податки на нерухомість (квартири та будинки). Податок платиться за минулий рік і за площу, яка перевищує 60 квадратів для квартир та 120 квадратів для будинків, передають Патріоти України. Про це йдеться в повідомленні Де...