Потрібні молоді, чесні, перспективні: У ГПУ розповіли, якою буде стартова зарплата прокурора

Зарплата прокурорів буде стартувати з семи тисяч гривень.

ГПУ. Фото: uiamp.org.ua

У Державному бюджеті на 2017 рік передбачено майже подвійне підвищення стартових зарплат прокурорам. Про це повідомив журналістам генпрокурор Юрій Луценко в кулуарах парламенту, передають Патріоти України з посиланням на "Телеграф".

"Я задоволений, що прокуратура отримає більше грошей. На даний момент стартова зарплата прокурорів становить менше 4 тисяч гривень. Після прийняття Держбюджету буде стартувати з 7 тисяч гривень", - сказав Луценко. На його думку, таке підвищення дасть можливість прийти в прокуратуру більшій кількості людей з поза системою.

"Якщо колись на конкурси по заміщенню посад в місцевих прокуратурах, які проводив мій попередник Шокін, подалися лише одинадцять відсотків бажаючих з боку, то нині в конкурсі взяли участь понад 70 відсотків таких людей, почувши про підвищення зарплат", - додав генпрокурор.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...