"Потрібно пам'ятати, що хлопці там, на передовій, не втомилися!", - волонтер про байдужість людей до бійців АТО

Волонтер Наталія Юсупова розповіла, що на передовій постійно стріляють, і війна ще не скоро закінчиться

Фото: "РБК"

Бізнес-леді Наталія Юсупова з початком Євромайдана і революції в Києві стала волонтером і досі не припиняє допомагати українським солдатам. У своєму інтерв'ю вона розповіла про хлопців на передовій, повідомляють Патріоти України з посиланням на "РБК-Україна".


"Хлопці з передової кажуть, що там постійно стріляють, і війна ще не скоро закінчиться. На жаль, там не так тихо, як нам хотілося б.

Бійців розчаровує байдужість і бездушність з боку наших людей. Після реабілітації багато з них стикаються з елементарною неповагою. Маленькі приклади. У маршрутках водії не дозволяють їздити безкоштовно. Чи на вулицях люди вказують пальцями на хлопців з ампутованими ногами або руками. Ось це особисто мене засмучує страшною. Повернувшись, хлопці і без того перебувають у стресі, а тут ще невтішна реальність.

Все через байдужість. Коли кілька років тому говорили про реальну загрозу вторгнення і серйозних бойових діях на більшій частині України, то люди боялися, намагалися якось протидіяти, допомагати. А зараз багато хто розуміє, що такої війни, яку нам "обіцяли" в 2014 році, вже не буде. Тому люди розслабилися, їм набридло, вони втомилися. Але тільки потрібно пам'ятати, що хлопці там, на передовій, не втомилися!

Мені не подобається, коли українці починають міркувати, за кого ж воюють наші бійці – за президента, прем'єра чи ще когось. За вас вони воюють! І вже точно не за Порошенка. У цих хлопців є почуття власної гідності, патріотизм. Багато хто з них каже, що вони просто не могли не піти в бій: "Що я боягуз? Хіба я не чоловік?!". Багато наших чоловіків не хочуть відсиджуватися вдома.

Серед тих, хто допомагає бійцям, гароям - наприклад, Ганна Турчинова. Давно ходить в госпіталь. При цьому без камер та журналістів. До речі, ремонт тут був зроблений з її допомогою. Колись дуже допомагав депутат В'ячеслав Костянтинівський. Він сам приїжджав і фінансового допомагав хлопцям", - каже Наталія.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...